(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqola COVID-19 infeksiyasi bilan kasallangan va tuzalgan bemorlarda yurak-qon tomir tizimi kasalliklarining kechki asoratlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. COVID-19 infeksiyasining yurak mushaklariga va qon aylanish tizimiga salbiy ta’siri, shuningdek, miokardit, aritmiya, tromboz kabi asoratlarning rivojlanish sabablari tahlil qilinadi. Asoratlarni aniqlash va oldini olishda diagnostika usullari, reabilitatsiya dasturlari va profilaktika choralarining muhimligi yoritilgan. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va dori vositalarini qo‘llash orqali bemorlarning uzoq muddatli salomatligini tiklash masalalari muhokama qilinadi. Ushbu yondashuvlar asoratlarni kamaytirish va hayot sifatini oshirishga qaratilgan.