(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada universitet talabalariga yapon tilini ikkinchi chet tili sifatida o‘rgatishda madaniy yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Yapon tili, o‘zining noyob struktura va madaniyatiga ega bo‘lib, talabalar uchun nafaqat til ko‘nikmalarini rivojlantirish, balki yapon madaniyatini chuqurroq anglash imkonini beradi. Madaniy yondashuv, talabalar o‘rtasida madaniy almashinuvni rag‘batlantirib, til o‘rganish jarayonida motivatsiyani oshiradi. Maqola, madaniy elementlarni integratsiya qilish orqali o‘qituvchilarga samarali ta’lim usullarini taklif etadi va yapon tilini o‘rganish jarayonini qiziqarli va samarali qiladi.