(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Иқтисодиёт тармоқлари кесимида муаммоли кредитларнинг қайтмаслик даражасини таҳлил қилиш банк-молия тизими учун муҳим аҳамиятга эга. Ушбу таҳлил орқали кредит хавфларини аниқлаш, молиявий барқарорликни таъминлаш ва кредит сиёсасини такомиллаштириш имконияти яратилади. Тадқиқотда муаммоли кредитларнинг асосий сабаблари, уларнинг иқтисодиёт тармоқларига таъсири ва қайтмаслик эҳтимолини камайтириш чоралари ўрганилади. Шунингдек, таҳлил асосида банклар ва молиявий институтлар учун самарали риск бошқаруви стратегиялари бўйича тавсиялар ишлаб чиқилади.