(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Giyohvandlik va psixotrop moddalar inson salomatligi va kelajagiga jiddiy xavf tug‘diruvchi global muammolardan biridir. Ushbu maqolada ushbu moddalarining organizmga ta’siri, jumladan, asab tizimi, yurak-qon tomir, nafas olish va immun tizimiga salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, narkotik moddalarning ijtimoiy, iqtisodiy va oilaviy hayotga ta’siri yoritilib, ularning oldini olish bo‘yicha samarali chora-tadbirlar muhokama qilinadi. Yoshlar orasida sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va narkotik moddalar savdosiga qarshi kurash global hamkorlikni talab etadi.