(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ikkala tomonni siferik sirtlar bilan chegaralangan shaffof jism linza deb ataladi. Odatda linzalar shishadan tayyorlanadi. Linzalar yorug‘lik xususiyatlariga ko‘ra yig‘uvchi va sochuvchi turlarga bo‘linadi. Ushbu maqolada optik linzalar va ularning qo‘llanilishi to‘g‘risida boshlang‘ich umumiy tushunchalar bayon qilingan.