(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada Abdulla Avloniyning faoliyati, ayniqsa, XX asrning boshlarida, o‘zbek milliy ta’lim tizimi va madaniyatining rivojlanishida katta ahamiyatga ega bo‘ldi. U o‘zining pedagogik qarashlari bilan yangicha yondashuvni taqdim etdi, yangi usul maktablarining tashkil etilishida alohida rol o‘ynadi. Tadqiqotda Avloniyning ta’limda tenglik, erkin fikrlash, mustaqil ta’lim olish va milliy qadriyatlarni saqlashga bo‘lgan e’tibori tahlil qilinadi.