(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi sohasida davlat budjeti mablag‘larini taqsimlash jarayoni hamda ulardan samarali foydalanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Davlat tomonidan ajratiladigan mablag‘larning maqsadli sarflanishi, ularning qishloq xo‘jaligini modernizatsiya qilish va barqaror rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, byudjet mablag‘larini taqsimlashda ustuvor yo‘nalishlarni belgilash, iqtisodiy samaradorlikni oshirish hamda monitoring va nazorat tizimini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari qishloq xo‘jaligida moliyaviy resurslardan oqilona foydalanishning iqtisodiy samaradorlikni oshirish va oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.