(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning mohiyati va ahamiyati tahlil qilinadi. Barqaror taraqqiyotga erishishda ekologik muvozanatni saqlash, tabiiy resurslardan samarali foydalanish va atrof-muhitni muhofaza qilish kabi omillarning o‘rni yoritiladi. Yashil iqtisodiyot modeli orqali iqtisodiy o‘sishni ta’minlash bilan birga, ekologik xavfsizlikni saqlab qolish imkoniyatlari tahlil etiladi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston va dunyo tajribasidan misollar keltirilib, yashil iqtisodiyotni joriy etish yo‘lidagi dolzarb muammolar va istiqbolli yechimlar haqida fikr yuritiladi.