(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Maqola yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning tamoyillari va barqaror rivojlanishdagi rolini yoritadi. Innovatsiyalar va ekologik texnologiyalar yashil iqtisodiyotning asosiy harakatlantiruvchi kuchi sifatida ko‘riladi. Tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, chiqindilarni kamaytirish va energiya samaradorligini oshirish orqali iqtisodiy o‘sish va ekologik muvozanat ta’minlanadi. Davlat siyosati, xususiy sektor va xalqaro hamkorlikning ahamiyati tahlil qilinadi.