(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur tadqiqot o’smir qizlarda agressiv xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir qiluvchi ijtimoiy-psixologik omillarni tahlil qilishga qaratilgan. O’smirlik davri insonning shaxs sifatida shakllanishida muhim ahamiyatga ega bo’lib, ayniqsa, qizlar uchun psixologik jihatdan murakkab davr sanaladi. Bu davrda o’zini anglash, jamiyatda o’z o’rnini topish va shaxsiy chegaralarni aniqlash kabi jarayonlar kechadi.