(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada maqom parda tizimi borasida olib borilayotgan ilmiy tadqiqot masalalari lad kesimida qisman yoritilgan. Bunda qadimiy tarixiy jarayon, yaqin tarix va hozirgi ijrolardagi ladlar o`zaro solishtirish bilan bugungi maqom ijrochiligida ko`plab uchrayotgan muammoli savollarga javob izlandi.