(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish sohasining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni, uni modernizatsiyalash zaruriyati va bu jarayonda yuzaga kelayotgan muammolar tahlil qilinadi. Xususan, xizmat ko‘rsatish sohasida mehnat resurslarini boshqarish, bandlikni ta’minlash, xizmatlar turlarini kengaytirish hamda sifatni oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Muallif ushbu muammolarning nazariy asoslarini yoritgan holda, zamonaviy iqtisodiy sharoitda xizmat ko‘rsatish sohasining barqaror rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan takliflar va ilmiy xulosalarni ilgari suradi.