(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqola axborot-kutubxona faoliyatida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning zamonaviy imkoniyatlarini o‘rganadi. Maqolada SIning kutubxona kataloglarini avtomatlashtirish, foydalanuvchilarga moslashtirilgan axborot xizmatlarini taqdim etish, ma’lumotlarni tahlil qilish va raqamli resurslarni boshqarishda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. O‘zbekiston kutubxonalarida SIni joriy etishning afzalliklari va muammolari ko‘rib chiqiladi. Maqola SIning kutubxona xizmatlari sifatini oshirish, axborotga kirishni demokratlashtirish va foydalanuvchi ehtiyojlarini qondirishdagi o‘rni haqida xulosalar taqdim etadi.