(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Мазкур мақолада ўқувчиларнинг маънавиятини шакллантиришда жаҳон адабиёти дурдоналарининг тутган ўрни ёритилган. Унда адабиётнинг тарбиявий кучи, инсон қалби ва тафаккурига таъсири, ўқувчиларда ахлоқий-руҳий фазилатларни шакллантиришдаги роли таҳлил этилган. Жаҳон адабиёти вакилларининг асарлари – Шекспир, Гёте, Толстой, Достоевский, Хемингуэй, Марк Твен ва бошқаларнинг асарлари орқали ёшлар онгида адолат, сабр, ватанпарварлик, ҳалоллик, инсонпарварлик каби қадриятлар мустаҳкамланиши кўрсатиб ўтилган. Шунингдек, жаҳон адабиётини таълим жараёнига татбиқ этиш орқали ўқувчиларда мустақил фикрлаш, тафаккур юритиш ва маданиятлараро бағрикенглик каби кўникмаларни ривожлантириш имкониятлари очиб берилган.