(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada futbol mashg‘ulotlarini samarali tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Texnik, taktika, jismoniy va psixologik tayyorgarlikni uyg‘unlashtirgan tizimli yondashuv asosida mashg‘ulotlarni rejalashtirish va boshqarish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston olimlarining bu sohadagi ilmiy tadqiqotlari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari o‘rganiladi. Maqola murabbiylar va sport mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etib, futbol mashg‘ulotlarining samaradorligini oshirishga qaratilgan.