(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolaning maqsadlaridan biri boshlang‘ich inklyuziv sinf o‘quvchilarida yozma nutq kamchiliklarini aniqlashning o‘ziga xos usullari, hamda oldini olishda bajariladigan ish turlarini ishlab chiqish va amaliyotga joriy qilish uchun tavsiyalar ishlab chiqishdan iboratdir. Boshlang‘ich inklyuziv sinf o‘quvchilarida yozma nutq kamchiliklari va ularni bartaraf etishda ona tili darsligidagi mavzu ko‘lami aniqlanib hamda “Imkoniyati cheklangan bolalarda ixtisoslashtirilgan ta’lim muassasalarida logopedik ishlarni tashkil etish va rejalashtirish’’nomli o‘quv qo‘llanmadagi metod, usullarni taqqoslanadi va nazariy tahlil, so‘rovnoma, pedagogik kuzatish, metodlari asosida yozma nutq kamchiliklari aniqlandi va o‘quvchilarda kuzatilishi tahlil qilindi. Samarali usullar bo‘yicha takliflar tayyorlandi.