(untitled) (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada Said Ahmadning “Qadrdon dalalar”, “Hukm” qissalari asosida onomastik birliklarning lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarlarda ishlatilgan antroponimlar (inson ismlari), toponimlar (joy nomlari) hamda boshqa onomastik birliklar badiiy matnning g‘oyaviy-estetik yuklamasini kuchaytirish vositasi sifatida o‘rganiladi. Qissalarda ismlarning milliy tafakkur, davr ruhi, xarakter yaratish, ideologik kontekst hamda psixologik portret ifodasidagi o‘rni lingvopoetik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Onomastik birliklar orqali asar kompozitsiyasida semantik izchillik, konnotativ ma’no, axloqiy-estetik qatlamlar va davr tanqidi ifodasining ifodaviy imkoniyatlari ochib beriladi.