"IQTISODIYOTNING ASOSIY TAMOYILLARI VA ULARNING JAMIYATDAGI O'RNI" (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Iqtisodiyot — bu jamiyatning resurslarni qanday taqsimlash, ishlab chiqarish va taqsimlash jarayonlarini o'rganadigan fan. Iqtisod fanining asosiy maqsadi — cheklangan resurslar yordamida jamiyatning cheksiz ehtiyojlarini qondirishni ta'minlashdir. Ushbu maqolada iqtisodiyotning asosiy tamoyillari, tizimlari va uning jamiyatdagi o'rni haqida so'z boradi.