АЁЛЛАР БАНДЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Мақолада аёллар меҳнатини ривожлантириш бўйича хорижий тажрибалар, жумладан, Япония мисолида амалга оширилган «Wоmenomics» сиёсати таҳлил қилинган. Аёллар меҳнатини самарали ташкил қилиш, гендер тенглигини таъминлаш ва иқтисодий фаолликни ошириш бўйича асосий чора-тадбирлар кўрсатиб ўтилган. Ушбу тажрибалардан Ўзбекистон иқтисодиёти учун фойдали хулосалар чиқариш таклиф этилади.