TASHKILOT MARKETING STRATEGIYALARINI ISHLAB CHIQISH: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YO'NALISHLAR (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada tashkilot marketing strategiyalarini ishlab chiqish jarayoni, uning nazariy asoslari va amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Marketing strategiyalarining ahamiyati, ularni shakllantirish tamoyillari, raqobat sharoitida muvaffaqiyatli bo‘lish uchun qo‘llaniladigan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy marketing tendensiyalari, raqamli texnologiyalarning roli va innovatsion yondashuvlarning samaradorligi haqida fikr yuritiladi. SWOT va PEST tahlillarining marketing strategiyasini shakllantirishdagi o‘rni ham muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari tashkilotlarning barqaror rivojlanishi va raqobatbardoshligini oshirish uchun samarali marketing strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.