NE’MAT ARSLONNING HIKOYACHILIKDAGI O’RNI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
O’zbek adabiyoti nasrida hikoya janri badiiy saviyasi baland asar hisoblanadi. Hikoyalarda bugungi davr muammolari, jamiyat masalalari, xarakterlari talqini asarni asosiy bo’g’inni tashkil etadi. Hikoya janri azal-azaldan didaktik ma’no kasb etib, insonlarga ma’naviy ozuqa berish va ularni yaxshiliklarga yetaklash uchun xizmat qilib kelgan. Shu sabab, hikoya janri badiiy adabiyotda alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada Ne’mat Arslonning hikoyachilikdagi o’rni va ahamiyati haqida to’xtalingan.