YORUG‘LIKNING SOCHILISHI VA MODDALAR XUSUSIYATLARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Moddaning tuzilishini, uning xossalarini o‘rganishda yorug‘likning sochilishi katta rol o‘ynaydi. Sochilgan yorug‘likning xossalari – uning intensivligi, qutblanishi va spektri, kristall, suyuqlik, shisha va molekulalarning xossalari haqida chuqur ma’lumot berish imkoniga ega. Ushbu maqolada yorug‘likning sochilishi va moddalar xususiyatlari haqida dastlabki umumiy tushunchalar hamda mazkur fizikaviy hodisalarning o‘rganilishi to‘g‘risida bayon qilingan.