POLIFENOLLARNING UMUMIY XUSUSIYATLARI VA TASNIFI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada polifenollarning kimyoviy tuzilishi, biologik xususiyatlari va tasnifi tahlil qilingan. Polifenollar tabiiy antioksidantlar sifatida organizmga ijobiy ta’sir ko‘rsatib, yurak-qon tomir tizimi, neyrodegenerativ kasalliklar va saratonning oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada ularning asosiy turlari, biofaolligi va manbalari haqida ham ma’lumotlar berilgan.