ZAMONAVIY TA'LIM VA TILSHUNOSLIKDA RAQAMLI TEXNOLOGIYA VA SUN'IY INTELLEKTLARNING AHAMIYATI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Zamonaviy ta'lim tizimida ta'lim sifatini oshirish, ayniqsa xorijiy tillarni órganish va óqitishga jiddiy e'tibor qaratilmoqda. Ushbu maqolada sun'iy intellekt va raqamli texnologiyalarning bugungi ta'lim tizimidagi órni, hamda sun'iy intellekt (SI) , ayniqsa kompyuter va smartfonlarga tayangan holda uning imkoniyatlaridan keng foydalanish va ularni amaliyotda tadbiq qilish ta'kidlangan va hayotiy misollar namunasida tanqidiy tahlil qilingan. Bundan tashqari, xorijiy tilni órganishda talaba va maktab óquvchilariga qanday qilib SI vositalari va texnologiyalardan unumli foydalanishga doir zaruriy tavsiya va maslahatlar ta'kidlangan.