OʻZBEK TANBUR CHOLGʻUSI TARIXI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek tanburi tarixi, uning shakllanishi, rivojlanishi, o‘ziga xos musiqaviy xususiyatlari va boshqa Sharq xalqlari tanburlari bilan farqlari haqida so‘z yuritiladi. Tanburning O‘zbek madaniyatidagi o‘rni, shuningdek, uning tasavvuf va maqom san’atidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tanbur — bu nafaqat musiqaviy, balki O‘zbekistonning milliy madaniyatining ramzi sifatida ham o‘zining ahamiyatini saqlab qolgan asbobdir.