KASBIY TA’LIM TASHKILOTLARIDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIK SOHASIDAGI ISHBILARMONLIK FAOLLIGINI OSHIRISH: O‘QUVCHILARNI REAL BIZNES SHAROITLARIGA TAYYORLASH (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tashkilotlarida kichik biznes va tadbirkorlik sohasidagi ishbilarmonlik faolligini oshirish masalasi ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarni real biznes sharoitlariga tayyorlashning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinib, zamonaviy ta’lim yondashuvlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarning samaradorligi baholanadi. Shuningdek, biznes muhiti bilan integratsiyalashgan ta’lim jarayonlari, simulyatsion va startap-loyihalar asosida o‘quvchilarning tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari kasbiy ta’lim tizimini rivojlantirish va mehnat bozorida talabgir mutaxassislar yetishtirishga xizmat qiladi.