SURXONDARYO VILOYATIDA SHAKLLANGAN BAXSHICHILIK MAKTABLARIDA USTOZ-SHOGIRDLIK AN’ANALARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolani yozishda, Surxondaryo viloyatida  XX asr boshlarida shakllangan dostonchilik maktablarida ustoz-shogirlik an’analarining yo‘lga qo‘yilishi, dostonchilik maktablarida dastlab yetishib chiqqan ustoz-baxshilar hayoti va faoliyatini o‘rganish, ustoz-shogirdlik an’analarida boshqa viloyatlar dostonchilik maktablaridan farq qiladigan tomonlarini ochib berish muammo sifatida belgilab olindi.