A. QAHHOR ASARLARIDA GENDER STEREOTIPLARINING NAMOYON BO’LISHI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qahhor hikoyalari tilining sotsiopragmatik xususiyatlari va asar qahramonlari tilida gender xususiyatlarining namoyon bo’lishi, genderologiyaning umumlingvistik mohiyatini aniqlash, uning boshqa turdosh, chegaradosh sohalar bilan munosabatini, uzviy aloqadorligini ta`minlovchi jihatlarni, shuningdek, individual o'ziga xosliklarni aks ettiruvchi belgi xususiyatlari aks ettirilgan.