TOG‘AY MUROD QISSALARIDA GENDER IFODALOVCHI IBORALARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada mentalitetimizning nodir bilimdoni bo‘lgan Tog‘ay Murod qissalarida qo‘llanilgan frazeologizmlarning gender xususiyatlari lingvomadaniy jihatdan tadqiq etilgan. Qissalarda foydalanilgan frazeologik birliklarning milliy-madaniy jihatlari ochib berilgan. Shuningdek, yozuvchining frazeologizmlardan mohirona foydalanishi, ular asosida  asarda ibora qo‘llash mahorati ko‘rsatib berilgan.