QORAQALPOǴISTON RESPUBLIKASINING TURIZM SALOHIYATINI ORTTIRISHDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING ROLI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining turizm salohiyatini rivojlantirishda kichik biznes va tadbirkorlik subyektlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Mamlakatda mavjud tabiiy va madaniy resurslardan samarali foydalanish orqali hududiy turizmning barqaror o‘sishini ta’minlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Amaliy misollar asosida kichik tadbirkorlik faoliyati orqali turizm xizmatlarini kengaytirish yo‘nalishlari ko‘rsatib berilgan. Shu bilan birga, sohaga oid dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.