SHARQ VA G‘ARB MUSIQA TIZIMLARINING O‘ZARO TA’SIRI: MAQOM VA KLASSIK MUSIQADA DIALOG (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqolada Sharqning maqom tizimi va G‘arbning klassik musiqasi o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirlar tarixiy, nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Maqomning ruhiy-falsafiy asoslari hamda G‘arb musiqasidagi kompozitsion yondashuvlar o‘rtasidagi farq va yaqinliklar yoritiladi. Shuningdek, XX–XXI asrlarda yuzaga kelgan sintez tajribalari — maqom elementlarining simfonik va zamonaviy janrlarda ishlatilishi muhokama qilinadi. Maqola musiqiy madaniyatlararo dialogni chuqur tushunish va uni ilgari surish zaruratini asoslaydi.