YASHIL IQTISODIYOTNING YANGI IQTISODIY IMKONIYATLARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Ushbu maqola atrof-muhitni muhofaza qilish va barqaror rivojlanish tamoyillari asosida yangi iqtisodiy imkoniyatlarning paydo bo‘lishini tahlil qiladi. Atrof-muhitni asrash choralarining iqtisodiyotga ijobiy ta’siri, yashil texnologiyalar va ekologik toza ishlab chiqarish usullarining rivojlanishi, shuningdek, ekologik innovatsiyalar orqali yangi ish o‘rinlari va investitsiya maydonlari yaratish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Mazkur mavzu iqtisodiy o‘sish bilan tabiatni muhofaza qilish o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashning dolzarbligini ta’kidlaydi va atrof-muhitni asrash orqali yangi biznes modellar va raqobatbardosh bozorlarni shakllantirishga urg‘u beradi.