O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA MA'LUMOTLAR XAVFSIZLIGINING QONUNIY ASOSLARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada O`zbekiston Respublikasida ma`lumotlar xavfsizligini ta`minlashning huquqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Ilmiy izlanish davomida O`zbekiston Respublikasi milliy qonunchiligi va normativ – huquqiy hujjatlar, ularning mohiyati va amaliy tatbiq etilishi ko`rib chiqiladi. Bundan tashqari, Konstitutsiyaviy asoslardan boshlab maxsus qonunlar bilan tuzilgan huquqiy bazaning tuzilishi, davlat organlari vakolatlari, fuqarolarning huquq va majburiyatlari ham o`rganilib chiqiladi. Maqolada kiberxavfsizlik va shaxsiy ma`lumotlar himoyasi sohasidagi qonunchiliklar ham o`rganiladi va muammolar tahlil qilinadi.