YUK AVTOMOBILLARI UCHUN PO‘LAT YONILG‘I BAKLARINI PAYVANDLASH TEXNOLOGIYASINI LOYIHALASH (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada yuk avtomobillari uchun po‘latdan tayyorlangan yonilg‘i baklarini payvandlash texnologiyasi muhandislik jihatidan chuqur tahlil qilinadi. Bak konstruksiyasining strukturaviy xususiyatlari, payvandlash usullarining tanlanishi, payvand choklarining mustahkamligi, issiqlik ta'siri zonasidagi o‘zgarishlar va sifat nazorati masalalari ko‘rib chiqiladi. Texnologik karta asosida bosqichma-bosqich ishlab chiqarish rejasi taklif qilinadi.