TIL VA NUTQ MADANIYATINING UZVIY BOG‘LIQLIGI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada til va nutq madaniyati tushunchalarining mazmun-mohiyati, ular o‘rtasidagi farq va o‘zaro bogʻliqlik tahlil qilinadi. Nutq madaniyatining shakllanishida tilning grammatik, fonetik, leksik me’yorlari qanday rol o‘ynashi, shuningdek, jamiyatda madaniy muloqotning asosiy omili sifatida til va nutq uyg‘unligi qanday namoyon bo‘lishi ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada pedagogik va sotsiolingvistik yondashuvlar asosida muammo tahlil qilingan.