IPAK TARKIBIDAGI SERITSIN NANOZARRACHASINI AJRATIB OLISH
Keywords:
ipak qurti, seritsin, eritma, oqsil, aminokislota, fibroin, globular oqsil, Bombix moriAbstract
Seritsin oqsili Bombyx mori (ipak qurtlari) ipagi tarkibidan ajratib olinadi. Seritsin farmatseftika va kasmetalogiya sohalarda keng qo‘llaniladi. Ipak asosan ikkita oqsildan iborat, fibroin va seritsin. Ipak 70-80% fibroin va 20-30% seritsindan iborat; fibroin ipakning strukturaviy markazi, seritsin esa quyuq bo‘lib, tolalarni qoplaydi va ularni bir-biriga yopishishiga imkon beradi. Ushbu maqolada ipak qurtida seritsinni qanday ajratib olish usullari haqida ma’lumotlar berilgan.
References
СПОСОБЫ ВЫДЕЛЕНИЯ СЕРИЦИНА ИЗ ОТХОДОВ НАТУРАЛЬНОГО ШЕЛКА Комилова Санобар Джамаловна канд. хим. наук, директор, Ташкентское отделение Узбекского научно-исследовательского института натуральных волокон, Республика Узбекистан, г. Ташкент E-mail: rouzniinv52@ mail.ru Камалова Сабахат Рахматовна канд. техн. наук, доцент Ташкентский институт текстильной и легкой промышленности, Республика Узбекистан, г. Ташкент
Mamirjon o‘g G. D. et al. ERMON YOKI ACHCHIQ SHUVOQ (LAT. ARTEMISIA ABSINTHIUM) O ‘SIMLIGI DORIVORLIK XUSUSIYATLARI VA GENOMIKASI //Journal of Academic Research and Trends in Educational Sciences. – 2022. – С. 29-35.
Ганижонов Д., Оралов А., Мустафакулов М. Maxsar (carthamus tinctorius l)–osimligi va uni tibbiyotda qoʻllash //Современные инновационные исследования актуальные проблемы и развитие тенденции: решения и перспективы. – 2022. – Т. 1. – №. 1. – С. 267-269.
Уралов А. И., Ганижонов Д. М. БАРБАРИС ЦЕЛЬНОКРАЙНЫЙ-BERBERIS INTEGERIMA BUNGE //История, современное состояние и перспективы инновационного развития науки. – 2021. – С. 7-8.
Ганижонов Д. М., Тухтасинов А. Н., Саидов З. У. результаты интродукции декоративных видов рода allium l. в узбекистан //информационные технологии как основа прогрессивных научных исследований. – 2022. – С. 5-7.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 O‘ralov Abdumannon , Sobirova Muqaddas , G‘anijonov Dilyorbek

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
All Rights Reserved.