SIRLANGAN PISHLOQNING SIRLI TARKIBI HAQIDA

Authors

  • Mamatqulova Iroda Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali
  • Botirova Xurshida Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali
  • Hasanova Madinabonu Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali

Keywords:

tvorog, emulgatorlar, E162, E202 bo'yoqlari, Shokolad glazuri, paprika ekstrakti

Abstract

Tvorog  yoki sirlangan pishloq (toʻliq nomi: shokoladli sirlangan tvorog ) - shakar , tuz , sariyog ' , quritilgan mevalar , vanilin va boshqa qo'shimchalar qo'shilgan tvorogdan bo'laklangan fermentlangan sut mahsulotidir . Tvorog-pasterizatsiyalangan sutni sut kislotasi bakteriyalari sof kulturasi va shirdon fermenti (yoki usiz) bilan bijg'itish natijasida olingan mahsulotdir. Sut kislotasi sof bakteriyalari (kislotali usul) ishlatilganda zardob ajralishini tezlatish uchun hosil bo'lgan quyuqlik isitib turiladi. Bunday usulda tayyorlangan tvorogning yog'i kam yoki yog'siz bo'ladi, chunki isitish paytida quyqadagi yog'ning ko'pgina miqdori zardobga o'tib ketadi.

References

M.G‘.Vasiyev va b.q.,Oziq ovqat texnologiyasi asoslari.2012 y.Toshkent

https://uz.wikipedia.org/wiki/Pektin_moddalari

fitseven.com

http://dobavkam.net/additives

Q. Majidov - Oziq-ovqat texnologiyasi asoslar

Downloads

Published

2023-05-17

How to Cite

Mamatqulova Iroda, Botirova Xurshida, & Hasanova Madinabonu. (2023). SIRLANGAN PISHLOQNING SIRLI TARKIBI HAQIDA. Journal of Academic Research and Trends in Educational Sciences, 172–175. Retrieved from http://ijournal.uz/index.php/jartes/article/view/588