OZIQ-OVQAT SANOATIDA YOG’ VA MOY MAHSULOTLARI AHAMIYATI

Authors

  • Mamatqulova Iroda Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali
  • Ro’ziboyeva Odina Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali
  • Ilyazova E’tibor Oʻzbekiston Milliy universitetining Jizzax filiali

Keywords:

Emulsifikatorlar, Xushbo’ylantiruvchi , Kislotalilik regulyatori (limon kislotasi), E472, E476, konservant (kaliy sorbat), geranilgeranil pirofosfatdan, bo'yoq (b-karotin)

Abstract

Hozirgi kunda oziq-ovqat maxsulotlariga bo‘lgan talab kundan ortib bormoqda shu jumladan yog’ va yog’ mahsulotlariga bolgan talab ham yetarlicha. Bunga sabab odamlar soni ko’payib is’temol darajasi ortishidir.  Ular yuqori energetik qiymatga (kaloriyalilikka) ega va yaxshi hazm bo‘ladigan va hazm bo’lishi qiyin bo’lgan turlarga bo’linadi.Ular qandli diabet, ortiqcha vazinlilik, yurak kasalliklari kabi jiddiy oqibatlarga ob keladi. Maqolamiz shu borasida.

References

M.G’. Vasiyev, Q.O. Dadayev, I.B. Isaboyeva, Z.Sh. Sapayev, Z.J. G’ulomova Oziq- ovqat texnologiyalari asoslari O'zbekiston Respublikasi Oliy va o'rla maxsus ta'lim vazirligi tomonidan 5541100 «Oziq-ovqat texnologiyasi» bakalavriatura yo'nalishi talabalari uchun darslik sifatida tavsiya etilgan.

O.S. Abduraimov, I.E. Mamatkulova, A.V. Mahmudov “Structure of local populations and phytocoenotic confinement of Elwendia persica in Turkestan Ridge, Uzbekistan”.BIODIVERSITAS ISSN: 1412-033X.Volume 24, Number 3, March 2023 E-ISSN: 2085-4722.Pages: 1621-1628 DOI:10.13057/biodiv/d240334

Mamatkulova I.E."Elwendia Boiss turkumi turlarida efir moyi va antioksidantlik faolligini o‘rganish".Материалы научной конференции проблемы биофизики и биохимии - 2023.119 стр.19 мая 2023 года

Downloads

Published

2023-05-20

How to Cite

Mamatqulova Iroda, Ro’ziboyeva Odina, & Ilyazova E’tibor. (2023). OZIQ-OVQAT SANOATIDA YOG’ VA MOY MAHSULOTLARI AHAMIYATI. Journal of Academic Research and Trends in Educational Sciences, 221–225. Retrieved from http://ijournal.uz/index.php/jartes/article/view/603