USE OF THE EXPERIENCE OF ADVANCED FOREIGN COUNTRIES IN ENSURING FOOD SECURITY IN THE FISHING INDUSTRY

Authors

  • Rustamov Jaxongir Tashkent State University of Economics

Keywords:

fish industry, food, safety, knowledge and skills, foreign experience

Abstract

The author describes the creation of additional conditions for food security in the fishing industry, the current system and a comparative analysis of the experience of foreign countries.

References

Абулқосимов Ҳ.П. Давлатнинг иқтисодий хавфсизлиги. - Т.: “Akademiya”, 2012.

Абулқосимов Ҳ.П., Расулов Т.С. Ўзбекистонда озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлаш йўллари. - Т.: “Fan va texnologia”, 2015.

Абулқосимов Ҳ.П., Расулов Т.С. Озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлашнинг назарий жиҳатлари ва йўналишлари. Монография. - Т.: « Fan va texnologiya», 2017.

Анищенко А.Н., Ускова Т.В., Семенков Р.Ю., Чеквинский А.Н. Продовольственная безопасность региона. – М.: ИСЭРТ РАН, 2014. – С.13-15.

Бекенов С.С. Критерии и оценки продовольственной безопасности. //http://www.cawater-info.net/pdf/bekenov1.pdf Гумеров Р.Р. Продовольственная безопасность Российской Федерации (теория и практика), 2018 г. Издательство «Буквально», 2018 г.

Соловьева В.Г. Влияние ограничительных мер в связи с новой коронавирусной инфекцией (COVID-19) на малый бизнес.//Jornal of Economy and Business, vol. 9-2 (67), 2020. C.69.

Downloads

Published

2022-05-21

How to Cite

Rustamov Jaxongir. (2022). USE OF THE EXPERIENCE OF ADVANCED FOREIGN COUNTRIES IN ENSURING FOOD SECURITY IN THE FISHING INDUSTRY. Journal of Academic Research and Trends in Educational Sciences, 1(6), 30–35. Retrieved from http://ijournal.uz/index.php/jartes/article/view/84