MUZQAYMOQNING ODAM ORGANIZMI UCHUN FOYDALI VA ZARARLI TARAFLARI
Keywords:
Konservant, sut, shakar, muzqaymoq, serotonin, natriy alginat, ichak mikroflorasi, stabilizatorlarAbstract
Ba’zilar uchun muzqaymoq tetiklantiruvchi desert bo‘lsa, boshqalar uchun bu yuqori kaloriyali va sog‘lom ovqatlanish uchun mos emas deb hisoblashadi. Biroq muzqaymoq boshqa ko‘plab mahsulotlar kabi, foydali va zararli fazilatlarga ega. Muzqaymoq iste’mol qilganda, organizm quvonch gormoni - serotonin ishlab chiqarishni faollashtiradi. Kichik bir stakan shirin sutli desert sizni xursand qiladi, tashvish va asabiylikni kamaytiradi. Muzqaymoq shirin va o‘zgacha mahsulotdir. Bunday holda, bu shirinlik kasallikdan xalos bo‘lishga yordam bermaydi, vaziyat, aksincha, yomonlashishi mumkin. Kasalliklar tibbiy davolanish va tibbiy nazoratni talab qiladi.
References
Cano-Ruiz, ME va RL Rixter, 1997 yil.Gomogenizatsiya bosimining sut yog 'globulasi membranasi oqsillariga ta'siri.
Uralov A. БАРБАРИС ЦЕЛЬНОКРАЙНЫЙ-BERBERISINTEGERIMA BUNGE //ИСТОРИЯ, СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВЫ ИННОВАЦИОННОГО РАЗВИТИЯ НАУКИстатей по материалам XII международной научно-практической конференции. –Коллектив авторов, 2021, 2021.
. Q.H.Majidov, F.B.Ashurov, K.K.Sattarov, F.N.Ashurov, N.K.Majidova «OZIQ-O V Q AT TEXNOLOGIYASI ASOSLARI» Buxoro-2020
. M. G'. VASIYEV, Q. O. DADAYEV, I. B. ISABOYEV, Z. Sh. SAPAYEVA, Z. J. G'ULOMOVA OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI ASOSLARI O'zbekiston Respublikasi Oliy va o'rla maxsus ta'lim vazirligi tomonidan 5541100 «Oziq-ovqat texnologiyasi» bakalavriatura yo'nalishi talabalari uchun darslik sifatida tavsiya etilgan TOSHKENT
Ergashevna M. I., Abduvaliyevich M. M. ELWENDIYA BOISS TURKUMI TURLARINING ANTIOKSIDANTLIK XUSUSIYATLARI //International Journal of Contemporary Scientific and Technical Research. – 2022. – С. 498-500.
Hamidova Mashhura Habibullo qizi, Mannobova Iroda Orif qizi, & Mamatkulova Iroda Ergashevna. (2022). ARPABODIYON (ANISIUM) O‘SIMLIGINING BOTANIK TASNIFI VA DORIVOR XUSUSIYATI. International Multidisciplinary Conference of Modern Scientific Research, 75–79. Retrieved from http://ijournal.uz/index.php/jartes/article/view/398
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 Mamatkulova Iroda , Hamidova Mashhura , To’ychiboyeva Bonu

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
All Rights Reserved.