SUT VA SUT MAHSULOTLARINI SIFAT VA XAVFSIZLIGI
Keywords:
Sut va sut mahsulotlari sifati va xavfsizligi, kimyoviy tarkibi, yog`lar, oqsil, laktoza, aminokislotalar, texnik reglament, baholash usullariAbstract
Ushbu maqolada sut va sut mahsulotlarining inson organizmi uchun axamyati uning kimyovi tarkibi, sifat va xavfsizligini ta‟minlash, ularga texnik reglamentlar asosida qo`yilgan talablar, ularning orgonaleptik, fizik-kimyoviy va mikrobialagik baholash bilan bog‟liq masalalari yoritilgan.
References
2022–2026 yillarga mo„ljallangan Yangi O„zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to„g„risida. T.: 2022 yil 28 yanvar, PF-60-sonli O„zbekiston Respublikasi Prezidentining Farmoni.
O„zbekiston Respublikasi “Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to„g„risida” gi qonuni. T.: 1997 yil 30 avgust. 483-I-son.
Fayziev J.S., Qurbonov J.M., Oziq-ovqat mahsulotlari tadqiqotining fizik kimyoviy uslublari, Toshkent , Ilmi Ziyo 2009. 179-185b.
Крючкова В.В. Технология молока и молочных продуктов: учебное пособие. Донской ГАУ. – Персиановский: Донской ГАУ. - 2018. – 232 с. 5. Шалапугина, Элеонора Петровна. Технология молока и молочных продуктов: учебное пособие / Э. П. Шалапугина, Н. В. Шалапугина. - М.: Дашков и К, 2013. - 301 с.
Твердохлеб, Галина Васильевна. Технология молока и молочных продуктов: [учебное пособие] / Г. В. Твердохлеб, Г. Ю. Сажинов, Р. И. Раманаускас. - М.: ДеЛи принт, 2006. - 614, [1] с
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 Mamatkulova Iroda , Nuriddinov Javlonbek

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
All Rights Reserved.