OZIQ-OVQAT SANOATIDA YOG’ VA MOY MAHSULOTLARI AHAMIYATI
Keywords:
Emulsifikatorlar, Xushbo’ylantiruvchi , Kislotalilik regulyatori (limon kislotasi), E472, E476, konservant (kaliy sorbat), geranilgeranil pirofosfatdan, bo'yoq (b-karotin)Abstract
Hozirgi kunda oziq-ovqat maxsulotlariga bo‘lgan talab kundan ortib bormoqda shu jumladan yog’ va yog’ mahsulotlariga bolgan talab ham yetarlicha. Bunga sabab odamlar soni ko’payib is’temol darajasi ortishidir. Ular yuqori energetik qiymatga (kaloriyalilikka) ega va yaxshi hazm bo‘ladigan va hazm bo’lishi qiyin bo’lgan turlarga bo’linadi.Ular qandli diabet, ortiqcha vazinlilik, yurak kasalliklari kabi jiddiy oqibatlarga ob keladi. Maqolamiz shu borasida.
References
M.G’. Vasiyev, Q.O. Dadayev, I.B. Isaboyeva, Z.Sh. Sapayev, Z.J. G’ulomova Oziq- ovqat texnologiyalari asoslari O'zbekiston Respublikasi Oliy va o'rla maxsus ta'lim vazirligi tomonidan 5541100 «Oziq-ovqat texnologiyasi» bakalavriatura yo'nalishi talabalari uchun darslik sifatida tavsiya etilgan.
O.S. Abduraimov, I.E. Mamatkulova, A.V. Mahmudov “Structure of local populations and phytocoenotic confinement of Elwendia persica in Turkestan Ridge, Uzbekistan”.BIODIVERSITAS ISSN: 1412-033X.Volume 24, Number 3, March 2023 E-ISSN: 2085-4722.Pages: 1621-1628 DOI:10.13057/biodiv/d240334
Mamatkulova I.E."Elwendia Boiss turkumi turlarida efir moyi va antioksidantlik faolligini o‘rganish".Материалы научной конференции проблемы биофизики и биохимии - 2023.119 стр.19 мая 2023 года
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 Mamatqulova Iroda , Ro’ziboyeva Odina , Ilyazova E’tibor

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
All Rights Reserved.